Історичний будинок, який заважав забудові, таємниче горів. Мінкульт стурбований (ФОТО)

Міністерство культури глибоко стурбоване пожежею в київському будинку по вул. Богдана Хмельницького, 12-14.

Про це йдеться в заяві Мінкульту, поширеній у неділю, 21 січня, - передає Новинарня.

Міністерство культури звертається до київського міського голови як керівника місцевого органу охорони культурної спадщини із закликом провести обстеження всіх пам’ятників на території Києва та вжити належних заходів для їх збереження”, – сказано у відозві.

Також відомство просить Віталія Кличка застосувати визначені чинним законодавством заходи впливу до тих власників, які допускають неналежне утримання пам’яток культури, що несе загрозу їх знищення.

“Сподіваюся, що вже завтра власники (користувачі) пам’ятника по вул. Б. Хмельницького, 12-14, отримають своє розпорядження, а київська влада звернеться з позовом до суду про викуп пам’ятки”, – підкреслив міністр Євген Нищук.

Увечері 20 січня на вулиці Богдана Хмельницького в Києві загорілася будівля №12-14 неподалік від Центрального універмагу.

Рятувальники боролися майже з вогнем майже чотири години. Площа загоряння склала близько 800 кв. метрів. До гасіння пожежі було залучено 22 одиниці основної та спеціальної техніки, а також 84 людини особового складу Київського гарнізону ДСНС.

Можливими причинами пожежі на 5-6-му (верхніх) поверхах відселеного будинку називають навмисний підпал або необережне поводження з вогнем осіб без постійного місця проживання.

Будинок №12 по вул. Богдана Хмельницького в Києві є пам’яткою архітектури.

Як відомо, на початку 2016 року підрядник найняв бригаду для вивезення будівельного сміття з будинку №12-14 на вулиці Богдана Хмельницького. З 14 січня по 25 лютого 2016 року робітники демонтували міжкімнатні дерев’яні перегородки в окремих приміщеннях п’яти квартир будинку. У результаті цих робіт стався обвал, під час якого загинули двоє робітників.

пожежа київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні