Дума Росії хоче відмовитися від визнання кордонів України

У Держдумі Росії виступили з пропозицією денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ та Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної.

Про це заявив депутат Держдуми РФ від «Єдиної Росії», голова профільного комітету Костянтин Затулін, - передає Громадське.

Депутат вважає, що договір лише «односторонньо вигідний» Україні.

«Бо, не обумовлюючи механізмів партнерства, співпраці і дружби, в другій статті договору ми визнаємо територіальні межі України, а вони, відповідно, наші — на момент підписання та ратифікації цього документа. Тобто мова йде про те, що, підписавши цей договір, Росія в 1997-му, а потім під час ратифікації в 1999 році підтвердила, що вона вважає, скажімо, Крим і Севастополь частиною території України», — сказав Затулін.

За його словами, тоді російська сторона активно боролася проти положення документа про кордони.

«Представники Росії говорили, що робити цього не можна», — додав він.

«Звичайно, наше визнання кордонів, зроблене в цьому договорі, взаємопов'язане з темою договору: дружба, співпраця і партнерство. Тобто — немає дружби, співпраці і партнерства, по ідеї, виникає привід до того, щоб сказати: «Значить, треба всі питання вирішувати заново, в тому числі і питання щодо кордонів», — наголосив Затулін.

Він додав, що наполягає на тому, щоб денонсувати договір у частині саме визнання кордонів.

україна росія агресія

Знак гривні
Знак гривні