Російські бази в Сирії атакував рій дронів. Росія натякає на причетність України (ВІДЕО)

Стало відомо, що Нещодавню атаку на дві російські бази в Сирії здійснив рій саморобних дронів із вибухівкою.

Атаковано дві бази: Хмеймім і Тартус.

Спочатку Росія звинувачувала Туреччину у підтримці повстанців, які здійснили атаку. Потім переключилися на Україну.

Російські військові заявили, що в недавньому нападі на російську авіабазу Хмеймім у Сирії з застосуванням безпілотників могла бути використана вибухівка виробництва України.

У Генштабі збройних сил Росії звинуватили Україну в причетності до атаки на їхні бази в Сирії. Про це журналістам повідомив начальник одного з управлінь Генштабу Олександр Новіков.

За його словами, в якості основи для вибухівки використовувався ТЕН, що перевершує по потужності гексоген. "Цю речовину виробляють, зокрема, на Шосткінському заводі хімічних реактивів в Україні. ТЕН можна виготовити в кустарних умовах або витягти з інших боєприпасів", - сказав Новіков.

У Міністерстві оборони України заперечили причетність нашої держави до атаки на російську військову базу в Сирії. У Києві такі заяви також назвали інформаційною атакою, щоб прикрити дії РФ у Криму та на Донбасі.

Раніше російські військові вже натякали на можливу причетність США до того нападу, який був здійснений 6 січня. Вони називали «не випадковим» те, що в час і в районі нападу неподалік у повітрі перебував американський безпілотник, і говорили, що координати для нападу мали бути отримані за допомогою космічної розвідки, дані якої здобути непросто. США відкинули тоді такі натяки.

Путін каже, що йому добре відомі підлі організатори атак

Відповідальність за напад узяло на себе одне з сирійських угруповань, яке виступає проти російської військової присутності в цій країні. Напад здійснили з використанням понад десятка безпілотних апаратів із саморобними бомбоскидальними пристроями.

A swarm of armed DIY drones just attacked a Russian military base from CNBC.

Російські військові стверджували, що збили чи вивели з ладу всі ці апарати, і шкоди вони не заподіяли.

Перед тим російська база Хмеймім була атакована 31 грудня. За повідомленнями, які в Москві заперечували, тоді були пошкоджені кілька російських літаків.

За матеріалами Радіо Свобода, ТСН, НТВ (Росія), Science Alert, CBSN

сирія росія агресія

Знак гривні
Знак гривні