На кір захворіли принаймні 66 людей. Без щеплення не пускатимуть у школи

У Києві станом на 11 січня зафіксовані 66 випадків захворювання на кір. Серед тих, хто захворів, 54 – діти.

Як зазначає директор департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, найефективніший спосіб вберегтися від цієї хвороби – вакцинація.

За її словами, на сьогодні Київ повністю забезпечений вакцинами проти кору, для дітей до 18 років щеплення безкоштовні, а дорослі можуть вакцинуватися до 30 років.

У Києві впродовж 30 днів діятиме обмеження на масові заходи для запобігання розповсюдженню захворюваності на кір. Про це на брифінгу сказав перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Водночас, як він написав, без щеплень обіцяють не пускати до шкіл і садків:

Це очікувано викликало обурення деяких батьків нещеплених дітей, що, в свою чергу, викликало обурення деяких батьків щеплених дітей:

Стосовно цирку “Кобзов”, після відвідання якого, за попередніми даними, захворіли на кір 20 дітей, Поворозник зазначив, що увечері 9 січня там була проведена перевірка, виявлено хворого на кір, який захворів ще наприкінці грудня. За словами Поворозника, така ситуація склалася через те, що працівники цього закладу несистематично проходили медичні огляди.

Цирк Кобзов продовжує, не виконуючи розпорядження, працювати за наміченим розкладом, незважаючи на рішення КМДА призупинити його роботу через поширення кору в місті. Микола Кобзов вважає, що його цирк "намагаються цілеспрямовано знищити" (епідемією кору? - ред.).

скандал київ медицина

Знак гривні
Знак гривні