Український суд за позовом Коломойського знову заборонив аудит зловживань Коломойського

А також використання проти нього міжнародних судів, - такий собі шах і мат правничої системи.

Київський райсуд м. Одеси відкрив провадження в справі №520/97/18 за позовом Ігоря Коломойського до ТОВ "Телекомпанія "АРС", НБУ, Міністерства фінансів, Приватбанку, Кролл Ассошіетс Юк Лімітед, ТОВ "Астерс", ТОВ "Астерс Консалт", АліксПартнерс Сервісез ЮК ЛЛП, Хоган Ловеллс Інтернешнл ЛЛП – про «захист честі, гідності та ділової репутації, визнання недостовірною інформації, визнання відсутнім права та припинення дій».

Про це пише Фінбаланс


Мінфін "здивований" готовністю судів обслуговувати екс-власників "Приватбанку"

У цей же день суд задовольнив заяву І. Коломойського про забезпечення позову та заборонив Приватбанку, Міністерству фінансів, консультантам, юридичним радникам чи іншим особам, які надають послуги для Приватбанку, НБУ та/або Міністерства фінансів (зокрема, та не обмежуючись, AlixPartners Services UK LLP, Kroll Associates U.K. LLP, Hogan Lovells International LLP, їх дочірнім підприємствам та/або представництвам та/або філіям, ТОВ «Астерс», ТОВ «Астерс Консалт») виконувати умови, вимоги та будь-які інші положення будь-яких договорів, угод, контрактів, довіреностей та будь-яких інших правочинів, укладених з НБУ, Приватбанком, Мінфіном, що прямо та/або опосередковано стосуються та/або будь-яким чином впливають та/або впливатимуть на права та/або інтереси І. Коломойського.


Раніше київський суд за позовом Коломойського заблокував міжнародний аудит зловживань Коломойського

Суд у т.ч. заборонив діяти в інтересах та/або від імені НБУ, Приватбанку, Мінфіну «в Україні та за кордоном у напрямку та/або у спосіб та/або у формі, що прямо та/або опосередковано стосуються та/або будь-яким чином впливають та/або впливатимуть на права та/або законні інтереси І. Коломойського» (цитата).

Крім того, Приватбанку та Мінфіну було заборонено оплачувати послуги Hogan Lovells International LLP (представляє інтереси Приватбанку в Лондонському арбітражі, - ред.), його дочірніх підприємств та/або представництв та/або філій згідно укладених між ними договорами, а Hogan Lovells International LLP, його дочірнім підприємствам та/або представництвам та/або філіям заборонено отримувати та/або приймати від Приватбанку та Мінфіну оплату послуг згідно укладених між ними договорами, що прямо та/або опосередковано стосуються та/або будь-яким чином впливають та/або впливатимуть на права та/або інтереси І. Коломойського.


ГПУ "вписалася" за Коломойського. З олігархом зустрічався Луценко

Аналогічна заборона встановлена для AlixPartners Services UK LLP, Kroll Associates U.K.Limited, ТОВ «Астерс», ТОВ «Астерс Консалт», які проводять forensic audit Приватбанку, «до вирішення даного спору по суті».

При цьому, заборонено всім згаданим вище державним і недержавним структурам (консультантам) «користуватися, розголошувати, повідомляти, зазначати, застосовувати, вказувати та вчиняти будь-які інші дії щодо використання персональних даних І. Коломойського у будь-яких документах в Україні та за кордоном, переміщати, надавати, транспортувати та/або будь-яким іншим чином передавати персональні дані І. Коломойського будь-яким органам влади, фізичним та юридичним особам в Україні та за кордоном, а також здійснювати іншу обробку персональних даних І. Коломойського, а саме збирати, накопичувати, копіювати, поширювати, подавати, надавати чи іншим чином поширювати будь-які документи, які містять персональні дані І. Коломойського в Україні та за кордоном до вирішення даного спору по суті».

Крім того, для ТОВ «Телекомпанія АРС» заборонено вчиняти всі та будь-які дії щодо трансляції, сповіщення, коментування та будь-якого іншого поширення інформації, що прямо та/або опосередковано стосується та/або будь-яким чином впливає та/або впливатиме на права та/або інтереси І Коломойського, до вирішення даного спору по суті.

Контекст

15.12.2017 Солом`янський райсуд м. Києва в рамках справи №760/27582/17 задовольнив аналогічні клопотання І. Коломойського та фактично заблокував проведення forensic audit Приватбанку, а також можливість оплати Приватбанком і Мінфіном послуг, які вони отримують від своїх консультантів, у т.ч. від компанії Hogan Lovells International LLP, яка представляє інтереси Приватбанку в Лондонському арбітражі.

20.12.2017 Приватбанк повідомив, що розпочав судовий процес у Високому Суді Лондона проти колишніх власників цього банку - Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Як зазначив націоналізований банк,«19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського та Боголюбова, та шістьох компаній, які їм ймовірно належать або знаходяться під їхнім контролем». Озвучена сума претензій - 2,5 млрд дол.

британія приват банки луценко коломойський суд прокуратура абзац

Знак гривні
Знак гривні