У Китаї після надто довгої зміни на робочому місці померла лікарка (ФОТО)

Останніми словами лікарки було запитання "Як ваша мама?", звернене до доньки однієї з пацієнток.

29 грудня 43-річна Чжао Бянсян здійснювала обхід в лікарні у провінції Шаньсі і впала, відвідавши в палаті пацієнтку та її дочку.

Останніми її словами, за словами очевидців, були: «Як ваша мама?»
Жінку одразу ж реанімували, але на наступний день вона померла, - пише Громадське.

Розтин показав, що Бянсян померла від субарахноїдального крововиливу — однієї з форм гострого порушення мозкового кровообігу.

Перед тим вона без перерв пропрацювала 18 годин поспіль.

Чжао Бянсян була заступницею голови відділення респіраторних захворювань у лікарні. Колеги лікарки зазначили, що вона була «трудоголіком» і одним з найкращих фахівців у своїй галузі.

Нещодавно так само від перепрацювання помер 35-літній лікар в Індонезії.

Це не те що не єдиний подібний випадок - у Японії для явища "смерті від надміру роботи" є навіть спеціальний термін, каросі. Це явище раптової смерті внаслідок перепрацювання чи стресу, яке зачіпає здорових людей.

В Японії, за даними урядового дослідження, 22.7% компаній мали працівників, які пропрацювали понад 80 понаднормових годин на місяць - встановлений урядом поріг.

У Японії "каросі" як причина смерті визнана офіційно. Є два її види: раптова кардіосудинна смерть або суїцид внаслідок перепрацювання. За офіційними даними уряду Японії, кожен п'ятий працівник ризикує загинути від перепрацювання.

Детальніше - на Asia Online

Китай суспільство

Знак гривні
Знак гривні