Крисіна - за грати! На Майдані вимагають посадити тітушковода Шкафа, обвинуваченого у смерті журналіста Веремія (ФОТО)

Понад 300 людей на Майдані у Києві прийшли на акцію з вимогою ув'язнити засудженого лише на умовний термін Юрія Крисіна, учасника озброєного нападу на журналіста В’ячеслава Веремія. Помітивши, що журналіст веде зйомку, Юрій Крисін та інші тітушки напали на Веремія, його били та стріляли в нього. Це сталося ввечері 18 лютого 2014 року, в результаті нападу Веремій загинув.

Адвокатка родин Небесної Сотні Євгенія Закревська вважає, що слідчий і прокурор працювали в інтересах Крисіна. Вона закликала усіх присутніх приходити на засідання судів, аби не допустити підтримання рішення на користь Крисіна в апеляції.

22 грудня Шевченківський суд Києва визнав Крисіна винним у хуліганстві та нанесенні неважких тілесних ушкоджень, засудивши до 4 років в’язниці. Але 2 з них — на випробувальному терміні. Тобто, якщо за 2 роки Крисін не вчинить нового злочину, він не відбуватиме термін за цією справою. Якщо ж скоїть нове правопорушення — муситиме відбути 4 роки за справою Веремія й термін за новим вироком.

Крисін визнав свою провину в побитті Веремія, а відео, як журналіста б’ють битою, доступне в інтернеті.

Шкаф або Шрек

Горлівчанин за походженням, Юрій Крисін, який має кримінальні клички "Шкаф" і Шрек", уже близько 10 років мешкає на Київщині. До подій Майдану мав судимість 2010 року, яка нині вважається погашеною. У YouTube можна знайти відео починаючи від 2009 року за участю особи, яка зовні дуже схожа на Крисіна. Наприклад, 2012-го чоловік, схожий на нього, брав участь у рейдерському захопленні Лук’янівського ринку. Ще один фігурує на відео захоплення автостоянки на вулиці Ревуцького в Києві у 2013-му.


Детально про про Шкафа - в матеріалі Текстів

протест майдан суд крисін абзац

Знак гривні
Знак гривні