В Україні в цьому сезоні вперше два Різдва

Сьогодні, 25 грудня 2017 року вперше - офіційний державний вихідний також і на Різдво за григоріанським календарем. А 7 січня вже 2018 року буде те саме Різвдо за юліанським календарем.

Цього року вперше в історії українці матимуть можливість святкувати Різдво 25 грудня разом із тими християнами в усьому світі, які користуються григоріанським календарем.

Влада зробила цей день вихідним, відтак українці отримали можливість обирати, чи святкувати Різдво за григоріанським, чи за юліанським календарем.

Або можна і двічі.

Ідея перевести святкування Різдва в Україні у відповідність до календаря, яким українці користуються у світському житті, не є новою. Представники церков і громадськості пропонували відмовитись від святкування релігійних свят за старим юліанським календарем і перейти на чинний – григоріанський, або ж на практично тотожний новоюліанський, як це зробила на початку ХХ століття більшість православних церков, - пише Радіо Свобода.

З різних конфесій тільки в УПЦ (Московського патріархату) кажуть про «антинародність» ухваленого народними депутатами рішення і прогнозують імовірне «роз’єднання» українців унаслідок нібито «перенесення» Різдва.

УПЦ Київського патріархату, посилаючись на традиції, пропонує своїм вірянам самим вирішувати, коли відзначати Різдво Христове.

релігія суспільство Церква

Знак гривні
Знак гривні