Київський суд за позовом Коломойського заблокував міжнародний аудит зловживань Коломойського

Київський суд заблокував forensic audit зловживань у "ПриватБанку", і зробив він це за позовом одного з підозрюваних - олігарха Ігоря Коломойського.

Про це пише Лівий берег


Мінфін "здивований" готовністю українських судів обслуговувати екс-власників "Приватбанку"

Солом'янський районний суд Києва як забезпечувальний захід за позовом Ігоря Коломойського заборонив компаніям, найнятим для розслідування виведення коштів (forensic audit) із ПриватБанку перед націоналізацією, здійснювати будь-які дії.


Для порівняння, британський суд, навпаки, заарештував активи Коломойського по всьому світу

14 грудня суд відкрив провадження за позовом Коломойського до НБУ, ПриватБанку, Міністерства фінансів, Kroll Associates U.K. LLP, AlixPartners Services UK LLP, Hogan Lovells International LLP, ТОВ "Астерс Консалт", ТОВ "Астерс", ТОВ "АліксПартнерз (Україна)" про визнання недійсними договорів і припинення дії.

15 грудня суд задовольнив заяву про забезпечення позову і заборонив виконувати умови, вимоги та будь-які інші положення будь-яких договорів, укладених з НБУ, ПриватБанком, Мінфіном, які прямо чи опосередковано стосуються або якимсь чином впливають на права та інтереси Коломойського.

Крім того, суд заборонив консультантам і юридичним радникам банку, НБУ, Мінфіну, користуватися, розголошувати, повідомляти, вказувати, застосовувати, вказувати і здійснювати будь-які інші дії з використання персональних даних Коломойського в будь-яких документах в Україні та за кордоном до вирішення спору по суті.

Постанова набуває чинності з моменту проголошення і підлягає негайному виконанню, а його оскарження не зупиняє його виконання.


Генпрокурор Луценко теж чомусь зустрічався з Коломойським

Нацбанк відреагував на рішення Солом'янського суду, випустивши жорстку заяву. У ній регулятор обіцяє найближчим часом подати апеляційну скаргу і звернутися до Вищої ради правосуддя з дисциплінарною скаргою на суддю Людмилу Кізюн, яка винесла вердикт.

Forensic audit проводиться для запобігання проблем, пов'язаних із посяганням на майно компанії і його неналежним використанням, а також для збору доказів за тими фактами, що вже трапилися. Національний банк найняв детективне агентство Kroll і консалтера AlixPartners для проведення forensic audit у Приватбанку, який визначить масштаб можливих зловживань.

коломойський приват банки луценко суд прокуратура абзац

Знак гривні
Знак гривні