Київську медицину непомітно очолила скандальна поплічниця Партії регіонів (ВІДЕО)

20 жовтня Віталій Кличко підписав наказ про призначення директором Департаменту охорони здоров’я КМДА невідому киянам Валентину Гінзбург. Нове призначення відбулося досить непомітно для громадськості, адже сам конкурс на цю посаду закінчився ще торік восени.

Деталі - у матеріалі Слідства.інфо:

На конкурсі переміг Дмитро Турчак, але вже у вересні він звільнився за власним бажанням. Позаяк переможець вирішив піти з посади впродовж року, згідно з процедурою, новий відбір проводити не потрібно — призначають кандидата, який посів наступне місце після переможця.

А друге місце зайняла Валентина Гінзбург.

Однак киянам не повідомили, що попередня діяльність новопризначеної чиновниці супроводжувалася численними скандалами. Про минуле Валентини Гінзбург добре обізнані на Дніпропетровщині, медициною якої вона опікувалася з 2007-го по 2015-й рік.

Лихої популярності вона набула разом з приходом до влади Януковича. Саме в цей період діяльності Гінзбург не раз оскандалилася.

«Кожному головному лікарю була поставлена умова, щоб стаціонарні пацієнти кожної лікарні проголосували за «Партію регіонів», — каже дніпровський правозахисник Василь Сухов.

Скандал з померлими немовлятами стався у 2011 році. Тоді в пологовому відділенні 9-ї лікарні міста Кам’янське фіксувалися численні смерті новонароджених, з яких 26 поховала сама лікарня.

Прокуратура Дніпропетровської області в лютому 2011-го порушила кримінальне провадження та провела ексгумацію поховань. Однак, замість 26 дитячих тіл знайшли тільки одне.

Справа щодо смертей новонароджених, зрештою, для Валентини Гінзбург ніяких наслідків не мала. А от «справа лікарів» дійшла до суду. У березні 2014-го року чиновницю затримали. Проти неї розпочали кримінальне провадження за статтею «зловживання владою», взяли під цілодобовий домашній арешт та відсторонили від посади.

Однак уже в лютому 2015-го року Кіровський райсуд міста Дніпра закрив кримінальне провадження. Варто зазначити, що справу щодо Гінзбург закрив суддя Геннадій Підберезний. Той самий служитель Феміди, який цьогоріч у вересні намагався дати 300 тисяч доларів хабара очільникові антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.

Чиновниця раніше була помічницею народного депутата від «Партії регіонів» В’ячеслава Задорожного. Та й прихильність відомого регіонала Олександра Вілкула до Гінзбург теж ні для кого не була секретом.

скандал київ медицина

Знак гривні
Знак гривні