Під час осіннього призову неявка склала 70%

У Збройних силах заявили про 70% неявки під час осіннього призову.

Військові комісаріати виконали державне завдання на 100% та призвали й направили до військ 12 460 осіб.

«Проте проблеми з тими, хто уникає строкової служби у війську, не бракує. Близько 70 % неявки призовників до військових комісаріатів. З них майже третина перебуває у розшуку», — йдеться у повідомленні, що його цитує Громадське.

Осіння призовна кампанія тривала протягом жовтня-листопада 2017 року. На строкову військову службу призивались громадяни України чоловічої статі 1997-1990 років народження.

Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за винятком зони АТО.

Військкоматами було призвано та направлено до військ (сил) — 12 460 осіб, у тому числі до ЗСУ — 8 360, Нацгвардії — 3 500, Держспецслужби транспорту — 600.

Згідно із законодавством, представники військкоматів мають право вручати повістки будь-де, наголосили у ЗСУ.

Нагадаємо, у ніч на 28 жовтня правоохоронці влаштували рейд до київського нічного клубу Jugendhub у Шевченківському районі. Поліція заявила про затримання 17 людей з наркотиками.

32 відвідувачів було доставлено до військкомату, оскільки, за повідомленням поліції, вони ухилялися від призову на строкову службу. Зі свого боку, очевидці повідомляли, що правоохоронці під час рейду застосовували силу.

12 затриманих під час рейду у нічному клубі відправлять на службу до армії.

Крім того, 4 листопада біля нічного клубу «Парадокс» у Львові у молодих людей призовного віку військові перевіряли документи. Люди у формі намагалися потрапити і до самого закладу, але їх не пустили охоронці.

армія

Знак гривні
Знак гривні