НАБУ проводить обшуки в Мін'юсті. Ухвалу суду не показують

Зранку 8 грудня співробітники НАБУ влаштували обшуки у будівлі Міністерства юстиції України.

Про це повідомляє перша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька.

За словами заступниці міністра, детективи «увірвались до будівлі о 7:15 ранку, незаконно вилучили у прибиральниці ключі від кабінетів і замкнулися всередині», і при цьому не надали ухвалу суду про дозвіл на обшуки.


Голову НАБУ врятували від звільнення лише міжнародні партнери

Нагадаємо, доля голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника — одне з ключових питань, які цього тижня вирішувалися у Верховній Раді України. Генеральний прокурор Юрій Луценко й голова СБУ Василь Грицак, з якими в Ситника нині відкритий конфлікт, розповідали народним депутатам про те, що голова НАБУ зловживає владою, нехтує законодавством, а саме Бюро «має незрозумілий статус».


Через цю війну та спробу приручити НАБУ україінці можуть втратити безвіз із ЄС

Голови фракцій коаліції БПП і «Народного фронту» Артур Герасимов та Максим Бурбак зареєстрували законопроект «щодо забезпечення парламентського контролю», яким пропонували дозволити Раді звільняти з посад очільників антикорупційних органів, зокрема і НАБУ, за спрощеною процедурою. Документ парламентарі планували ухвалити сьогодні. Та цього не сталося.

Ініціатива депутатів спричинила різку критику з боку Європейського союзу, Державного департаменту США та Міжнародного валютного фонду. Вони попередили українську владу: ухвалення закону матиме негативні наслідки. За ніч законопроект зняли з розгляду в Раді, а Герасимов і Бурбак тепер наполягають, що вони лише запропонували парламенту дискусію щодо статусу антикорупційних органів.

скандал конфлікт корупція

Знак гривні
Знак гривні