Саакашвілі затримали. Звинувачують, що працював за гроші Курченка

Слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали лідера «Руху нових сил», екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі.

Епічне відео з затриманим на даху:

При цьому внизу авто з затриманим наразі блокують його прихильники.

Адвокат Маркіян Галабала повідомив Громадському, що правоохоронці не надали постанову, але повідомили, що Саакашвілі затримали за «сприяння злочинній організації» (стаття 256 Кримінального кодексу України). Згодом це підтвердили в СБУ.

Лідер фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Артур Герасимов заявив, що обшуки в Саакашвілі і його затримання пов’язані з підозрою, що його команду «фінансував олігарх Сергій Курченко».

Уранці 5 грудня до квартири Саакашвілі прийшли з обшуками. В СБУ повідомили, що силовики відомства надають оперативний супровід у межах кримінального провадження, яким займається Генеральна прокуратура. Біля будинку Саакашвілі сталися сутички і пролунали постріли. Поліція застосувала силу.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що акції протесту позбавленого громадянства екс-очільника Одеської ОДА, лідеру партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі відбувалися за кошти наближеного до екс-президента Януковича олігарха-втікача Сергія Курченка.

Прихильники Саакашвілі за традицією длубають бруківку та будують барикаду:

саакашвілі прокуратура протест Курченко

Знак гривні
Знак гривні