Не тільки люди. Дельфіни також використовують наркотики (ВІДЕО)

Можливо, пристрасть до певного самоотруєння - це особливість розвинених мозків? Вчені зняли, як молоді дельфіни навмисно "отримують кайф" (get high) від обережно дозованого нейротоксину.

отруйна риба tetraodon, яку заради трансу навмисне жують дельфіни

Знімальна група документального серіалу Dolphins: Spy in the Pod зняла дельфінів, які навчилися використовувати як наркотичну речовину нейротоксини, що виробляються отруйними рибами Tetraodon, - перекладає Громадське.

Tetraodon — сімейство риб, які здатні роздуватися при нападі хижака. У шкірному покриві, очеревині і внутрішніх органах містяться токсини, найнебезпечніший з яких — тетродотоксин, отрута нервово-паралітичної дії. Однак у невеликій кількостій токсини викликають наркотичний ефект.

На думку зоологів, дельфіни «експериментально» знайшли спосіб, як змусити Tetraodon випускати оптимальну кількість отрути. Дельфіни обережно «жують» отруйну рибу і впадають в стан, близький до трансу.

Ссавців зняли за допомогою прихованих підводних камер, встановлених на роботах, замаскованих під черепаху, рибу і кальмара. Це дозволило спостерігати за дельфінами в їхньому природному середовищі існування протягом 900 годин.

природа суспільство

Знак гривні
Знак гривні