Новий український 3D-радар бачить на 500 км (ВІДЕО)

Державний концерн “Укроборонпром” готує до випробувань 3D-радар 80К6Т.

Про це розповів президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Цей радар може виявляти об’єкти в повітрі на відстані до 500 км, оновлюючи дані кожні 5 секунд, та супроводжувати цілі з надвисокою точністю”, – ідеться в дописі на сторінці глави держави.

Потужні можливості 80К6T дозволяють використовувати його з усіма зенітно-ракетними комплексами, які стоять на озброєнні ЗСУ, та як інформаційну ланку у підрозділах Повітряних сил, зазначили в прес-службі.

Уперше цей високоточний 3D-оглядовий локатор було презентовано в жовтні на виставці “Зброя та безпека 2017” у Києві. Розробник – КП “НВК “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”.

За даними розробників, завдяки цьому радару військові зможуть бачити всі повітряні об’єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до понад 40 км.

3D оглядовий локатор 80К6Т може відстежувати до 500 цілей одночасно.

Можливості розробки “Іскри”, завдяки великій зоні огляду по куту місця до 70 градусів, дозволяють виявляти тактичні та оперативно-тактичні ракети. Розробники додають, що спеціальна система обробки сигналів дає можливість виявляти малорозмірні та крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу.

Головною особливістю 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка. Ця технологія дозволяє виявляти та супроводжувати цілі з надвисокою точністю. При цьому, завдяки тільки одній станції виконується одночасне вимірювання положення цілі одразу за трьома координатами: дальності, азимуту та висоти, тобто, створюється 3D-модель. Раніше для цього потрібно було застосовувати одразу два радари.

Радар 80К6Т створений з урахуванням максимальної мобільності: для розгортання РЛС необхідно всього 10-15 хвилин.

Новинарня

зброя україна

Знак гривні
Знак гривні