Одного з екс-керівників добробату Донбас поліція затримала за грабіж (ФОТО)

Одного з колишніх керівників батальйону "Донбас" та його поплічника затримали за напад на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств на Кіровоградщині. Кримінальна подія, за яку вони затримані, сталася ще в липні цього року.

Спікер МВС Артем Шевченко в коментарі Цензор.НЕТ підтвердив, що зокрема йдеться про екс-командира батальйону "Донбас" Анатолія Виногродського (позивний Гал).

"Сьогодні, 26 листопада, поліцейські за дорученням прокуратури та на виконання ухвали суду затримали двох чоловіків, колишніх бійців добровольчого батальйону "Донбас". Їм раніше було оголошено підозру у вчиненні розбійного нападу на охоронця одного з приватних сільськогосподарських підприємств Кіровоградщини.

Правоохоронці встановили, що 27 липня близько 11:30 вказані громадяни разом з іншими особами прибули на територію ПСП. Зловмисники побили охоронця з використанням кастетів та телескопічних палиць, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження. Крім того, вони відібрали у потерпілого його особисте майно, спричинивши збитки на суму понад 650 тисяч гривень.

Затримання проводилися на підставі ухвал суду в Києві та в Житомирській області. В автомобілі, яким пересувався один із затриманих, правоохоронці виявили битки і ножі.

Дії затриманих були кваліфіковані слідчими за ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Зловмисникам було заочно оголошено про підозру. За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна".

Також у Нацполіції оприлюднили фото потерпілого.

виноградський кримінал

Знак гривні
Знак гривні