Перевірка НАЗК: порушують масово (ІНФОГРАФІКА)

П'ять міністрів дійсних, три голови державних агентств, десятеро дрібніших чиновників... І це - тільки за інформацією НАЗК, яке звинувачують у "кишеньковості" - НАБУ на них нема.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 15 високопосадовцям приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Про це повідомляє Громадське:

«Такі приписи були винесені за результатами проведених планових та позапланових перевірок органів державної влади та місцевого самоврядування з організації роботи із запобігання та виявлення корупції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 14 листопада глава департаменту фінансового контролю НАЗК Ганна Соломатіна звинуватила главу НАЗК Корчак у фальсифікаціях і тиску під час перевірки е-декларацій.

Соломатіна заявила, що НАЗК повністю контролюється владою, а Олексій Горащенков є так званим «куратором» за діяльністю НАЗК від Адміністрації президента. Він заперечив це. В Адміністрації президента також заперечили будь-який контроль над НАЗК.

корупція

Знак гривні
Знак гривні