З державного ПриватБанка на користь Суркісів стягнуть мільярд гривень

Вищий адмінсуд підтвердив стягнення мільярда гривень з "Приватбанку" на користь родини Суркісів.

Про це пишуть Українські Новини.

Національний банк не зміг заблокувати у Вищому адміністративному суді україни (ВАСУ) стягнення 1 млрд гривень з Приватбанку на користь сім'ї Суркісів.

6 листопада Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Приватбанк повернути сім'ї Суркісів 1,05 млрд гривень, 266,2 тис. доларів і 7,8 тис. євро.

13 листопада Виконавча служба відкрила провадження за заявами сім'ї Суркісів про стягнення зазначених коштів з банку.

Про що йдеться:

На етапі роботи тимчасової адміністрації в банку була проведена процедура конвертації коштів інсайдерів банку в капітал (bail-in).

З матеріалів суду виходило, що Ігор Суркіс мав у Приватбанку рахунок на 151 млн гривень, Поліна Ковалик - 514,1 млн гривень, Григорій Суркіс - 163,1 млн гривень, Марина Суркіс - 174,5 млн гривень, Рахміль Суркіс - 44,8 млн гривень.

Також вони вимагали повернути їм 266,2 тис. доларів і 8 тис. євро ненарахованих відсотків за депозитами.

17 травня суд визнав незаконним і скасував рішення комісії НБУ про визнання пов'язаними із Приватбанком особами сім'ї Суркісів, а також скасував накази тимчасового адміністратора Приватбанку, які стосувалися рахунків фізосіб.

При розгляді цих справ НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Ігор Коломойський - акціонери в т. ч. телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркіса із Приватбанком, а тому й родичі Ігоря Суркіса теж вважаються пов'язаними із Приватбанком особами.

суд банки суркіс коломойський

Знак гривні
Знак гривні