Білорусь звинувачує журналіста Українського Радіо Шаройка у шпигунстві

У КДБ Білорусі заявили, що затримали українського журналіста Павла Шаройка через нібито шпигунство.

Як повідомляє прес-служба КДБ Білорусі, Шаройко нібито створив агентурну мережу з числа громадян Республіки Білорусь, які за грошову винагороду виконували його завдання зі збору відомостей розвідувального характеру у військово-політичній сфері, - передає Громадське.

Згідно із заявою КДБ Білорусі, Шаройко нібито визнав, що є співробітником військової розвідки під прикриттям та має військове звання полковника.

Павло Шаройко

Про затримання Шаройка мовчали три тижні

«Відносно П. Шаройко порушено кримінальну справу за ст.358 КК Республіки Білорусь ( «Шпигунство») і прийнято рішення про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — йдеться у повідомленні.

Україну офіційно про це рішення не повідомляли, сказав Громадському заступник директора Департаменту, начальник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич. А у посольстві України в Білорусі відмовилися коментувати затримання українця та заяви КДБ у цій справі.

17 листопада очільник НСТУ Зураб Аласанія повідомив про затримання кореспондента «UA: Українське Радіо» Павла Шаройка у Білорусі за підозрою у «шпигунстві». Згодом виявилося, що Шаройка затримали ще 25 жовтня. Україна направила ноту Білорусі через затримання журналіста. Також затриманого в Білорусі журналіста Шаройка відвідав консул.

Білорусь оголосила радника посольства України персоною нон-грата через справу журналіста Шаройка.

скандал білорусь україна

Знак гривні
Знак гривні