Туск підозрює, що конфлікт правлячої партії Польщі з Україною - план Кремля

Глава Європейської Ради Дональд Туск запідозрив польську правлячу партію «Право і справедливість» Ярослава Качинського у діях на користь РФ, - пише Громадське. Зокрема, йдеться і про загострення стосунків і з Україною.

Про це Туск написав у своєму Twitter.

«Увага! Інтенсивна суперечка з Україною, ізоляція в Євросоюзі, відхід від верховенства права та незалежності суду, атака на неурядовий сектор та вільні медіа — стратегія партії чи план Кремля? Занадто схоже, щоб спати спокійно», — написав Туск.

Нагадаємо, секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету не впустили до Польщі.

У зв’язку з цим Міністерство закордонних справ України викликало посла Польщі.

Нагадаємо, 8 листопада президент Порошенко ініціював засідання Комітету президентів України та Польщі через «напруження відносин».

Раніше Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що його країна планує не пускати українців з «антипольськими поглядами». Зокрема, заборонять в’їзд людям, які демонстративно носять мундири СС «Галичина». Ващиковський мав на увазі людей, які, на його думку, погано впливають на двосторонні відносини між країнами.

Також Ващиковський відмовився відвідати музей у Львові через переконання директора, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну.

кремль україна росія польща конфлікт історія

Знак гривні
Знак гривні