Тепер роботи Boston Dynamics уміють крутити сальто (ВІДЕО)

Як то кажуть, "а чого добився ти"?

Американська компанія Boston Dynamics показала оновленого людиноподібного робота Atlas, який тепер може не тільки стрибати, але й розгортатися в стрибку, а також робити справжнє сальто. Відео з новими здібностями робота компанія розмістила на своєму Youtube-каналі, - пише Громадське.

Окрім уміння стрибати, робот виконує плавніші та точніші рухи. Примітно, що компанія втілила подібні вдосконалення також в іншій моделі робота — SpotMini, якого Boston Dynamics показали на початку цього тижня. Наразі розробники не надають жодної інформації про обидві моделі роботів.

Не так давно Atlas, розроблений за допомогою оборонно-дослідницької компанії DARPA, справив враження тільки тим, що міг ходити та підніматися сходами без страховки. Потім компанія навчила його балансувати на одній нозі, прибирати свою кімнату, вистоювати після поштовхів і пересуватися нерівними поверхнями.

Boston Dynamics заснував у 1992 році фахівець з робототехніки Марк Райберт. До складу компанії ввійшла група інженерів MIT (Массачусетський технологічний інститут). У грудні 2013 року її придбала Google Inc., яка пізніше змінила назву на Alphabet. Улітку 2017-го компанію придбав японський концерн SoftBank.

Про компанію заговорили завдяки одразу декільком розробленим нею роботам. Ще у 2005 році її інженери створили чотириногого робота BigDog — далекого пращура SpotMini, що був здатний переносити до 150 кілограмів вантажу зі швидкістю до 6,4 кілометра на годину, й долати ухил до 35 градусів. Згодом увагу також привернув схожий на людину Atlas.

майбутнє технології роботи

Знак гривні
Знак гривні