Росія на доказ співпраці США та ІДІЛ оприлюднила скріншоти з відеогри (ФОТО)

Міністерство оборони Росії 14 листопада опублікувало скріншоти мобільної гри «AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron» у якості доказів забезпечення Сполученими Штатами прикриття боєздатних загонів «Ісламської держави».

На це звернула увагу дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT), - передає Громадське.

Серію чорно-білих фото російське відомство оприлюднило у Twitter із дописом «беззаперечне підтвердження». У МО Росії заявили, що знімки були зроблені 9 листопада 2017 року в околицях міста Абу-Кемаль в Сирії.

Насправді використано скріншоти з цього відео 2015 року:

Водночас, на «фото» Міноборони навіть видно фрагмент напису «Development footage. This is a work in progress. All content subject to change», що з'являється в грі.

Ще частина фотографій, які опубліковані Міноборони як зроблені 9 листопада, є кадрами з відео, знятого іракськими військовими у вересні 2016 року. На ролику показана атака на бойовиків «Ісламського держави» під містом Фаллуджа в Іраку.

Після публікацій в ЗМІ Міноборони Росії видалило твіт з «беззаперечними підтвердженнями», однак скріншоти не горять.

Це вже викликало жарти на кшталт:

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін в документальному серіалі Олівера Стоуна показав режисерові відеозапис, де нібито показані російські авіаудари в Сирії.

Насправді, на відео були відображені удари американської авіації по талібах в Афганістані. Більше того, на американське відео наклали переговори пілотів російською мовою. На оригіналі цього відео зафіксовані бойові дії на Донбасі.

Згодом у Путіна заявили, що фейкове відео обстрілів в Сирії дав той-таки міністр оборони РФ.

маразм кремль росія пропаганда Клоуни

Знак гривні
Знак гривні