Україна поки не підтверджує інформацію ЗМІ про заборону Польщі на в'їзд В'ятровичу

Польські ЗМІ заявили, що Міністерство закордонних справ країни готує список українців для заборони їм в'їзду в Польщу. Українська сторона повідомляє, що офіційного підтвердження такій інформації немає.

Першою про начебто існування чорного списку написала польська газета Wiadomosci.

Зокрема, видання заявило, що МЗС Польщі заборонить в’їзд голові Українського інституту Нацпам’яті Володимиру В’ятровичу та ще низці українців, - нагадує Громадське.

«На даний момент запускають процедури, які не дозволять людям, які мають надзвичайно антипольські погляди, приїхати до Польщі», — йдеться у повідомленні.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця у коментарі Громадському повідомив, що українська сторона перевіряє цю інформацію.

«Офіційного підтвердження наразі немає. Це ж посилання на здогадки однієї з газет», — сказав Дещиця.

Володимир В’ятрович теж прокоментував ймовірну заборону на в’їзд для себе.

«Вже кілька років є персоною нон-ґрата в Росії. Нині кажуть отримав заборону в‘їзду в Польщу. Мене більше непокоїть не обмеження власного пересування, а те, що демократична Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією», — написав він у Facebook.

Раніше Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що країна планує не пускати українців з «антипольськими поглядами». Зокрема людям, які демонстративно носять мундири СС «Галичина». Ващиковський мав на увазі людей, які, на його думку, погано впливають на двосторонні відносини між країнами.

Також Ващиковський відмовився відвідати музей у Львові через переконання директора, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну.

польща історія україна змі

Знак гривні
Знак гривні