Сьогодні ввечері в Києві благодійний аукціон на користь політв'язнів Кремля

8 листопада в Києві відбудеться зірковий аукціон на підтримку українських політв’язнів РФ.

Одним із його організаторів виступив кримчанин Геннадій Афанасьєв, який після засудження російською окупаційною владою був політв’язнем РФ до червня 2016 року.

Аукціон у ресторані Golden Gate Pub & Restaurant (вул. Золотоворітська, 15) почнеться о 18:00.

“8 листопада 2017 року, в день народження колишнього та нинішнього в’язнів Кремля – Геннадія Афанасьєва та Дмитра Штиблікова, відбудеться благодійний аукціон на підтримку більш ніж 60 громадян України, які незаконно утримуються у російських катівнях. Мета заходу: ширше інформувати суспільство про проблеми політичних в’язнів, нагадати про необхідність повноцінної та систематичної боротьби, та важливість підтримки в’язнів та їх родини”, – повідомили “Новинарні” організатори заходу.

Згідно з анонсом, на прикладі нового полоненного Кремля Олександра Шумкова закцентують увагу присутніх на тому, що російське беззаконня процвітає й сьогодні.

На подію запрошено народних депутатів, зірок, активістів.

Ініціативу лотами вже підтримали: народна артистка України, переможниця конкурсу “Євробачення 2016” Джамала, народний артист України Віктор Павлік, вокальний колектив “Піккардійська терція”, гурти “Без обмежень”, “Брати Гадюкіни”, “The Вйо”, “Танок на майдані Конго”, “O.Torvald”, “Тріода”, сестри Тельнюк, співаки Павло Табаков, Ростислав Кушина, Сергій Фоменко (гурт “Мандри”), Дмитро Шуров (проект PIANOBOY), радіо “ROKS” (шоу “Камтугеза”) та ін.

Усі зібрані в ході аукціону кошти будуть передані на потреби україсньких бранців РФ.

Відвідувачі заходу матимуть можливість також написати листа або підписати листівку політичному в’язню.

“Все це буде передано тим, хто нині проходить випробування Росією”, – зазначено в анонсі заходу.

Новинарня

кремль окупація анексія репресії київ

Знак гривні
Знак гривні