Суд не дав стягнути з Укрзалізниці 1.5 млрд на користь російського Сбєрбанка

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу «Сбербанку» (який є дочірньою компанією Сбербанка России) щодо стягнення з «Укрзалізниці» майже 1,5 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«За участі прокуратури міста Києва в суді апеляційної інстанції запобігнуто безпідставному стягненню з ПАТ «Укрзалізниця» майже 1,5 млрд гривень на користь ПАТ «Сбербанк», — ідеться у повідомленні.

У прокуратурі пояснили, що фінустанова звернулася до Господарського суду Києва щодо стягненням боргів з «Донецької залізниці» ще у 2011-му році.

«Рішенням Господарського суду м. Києва від 20.03.2017 у позові банку було відмовлено. Не погоджуючись з таким рішенням суду, ПАТ «Сбербанк» звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду», — повідомляють у прокуратурі та наголошують, що цю скаргу суд другої інстанції не задовольнив.

27 березня «Сбербанк» Росії заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

На початку липня громадянин Білорусі та Кіпру Віктор Прокопеня подав у Нацбанк пакет документів на придбання дочірнього підприємства «Сберанка России». Але згодом білоруський бізнесмен відкликав заявку на придбання «дочки» Сбербанку.

суд залізниця бізнес росія

Знак гривні
Знак гривні