В чому суть блокади Roshen? Прості люди України і Росії мають об'єднатися для боротьби з олігархами

Під час вихідних нардепи Семен Семенченко і Єгор Соболєв, заявили, що починають блокувати бізнес корпорації президента Петра Порошенка Roshen та інші його підприємства. Протестувальники збираються блокувати вантажівки у логістичному центрі Roshen, біля магазину у Вінниці закликатимуть не купувати солодощі фабрики Порошенка, бо умовно кажучи "ці гроші йдуть на збагачення президента в той час, коли нам потрібний верховний головнокомандувач", а третя група активістів облаштує табір у Луцьку.

Навіщо блокувати "Рошен"? Про мотиви в оцінив професор Олексій Панич.

На його думку, фішка в тому, щоб врешті-решт спровокувати поліцію вжити заходів для припинення цієї (звичайно ж, абсолютно незаконної) блокади. Це стане піар-приводом заволати, що Порошенко за допомогою поліції захищає власний бізнес від патріотів.

Такий трюк справді спрацює для всіх ідіотів, які щиро вірять, що в Україні не парламентсько-президентська республіка, а авторитарне президентське правління, без п'яти хвилин диктатура.

Втім, цю саму тезу можна висловити простіше: вони вірять, що за обсягом повноважень і впливу Порошенко - це український Путін.

Але якраз остання формула і показує, де насправді витоки цього цирку і хто зацікавлений у його продовженні.

Яке звучатиме приблизно так:

"Влада всіх країн однаково погана", "прості люди України і Росії мають об'єднатися для спільної боротьби з власними олігархами".

Простіше кажучи, маніпуляція з рештками соціалістичної свідомості радянського штибу.

Від кремлеботів такі самі хвилі йдуть постійно від 2014 року.

маразм опініон порошенко

Знак гривні
Знак гривні