Безпілотник зміг літати понад 5 діб без дозаправки (ФОТО)

У США безпілотник завершив рекордний п'ятиденний політ: компанія Vanilla Aircraft довела, що безпілотні літальні апарати можуть літати більше п'яти днів без дозаправки зі звичайним дизельним двигуном.

Випробування проводилися в середині жовтня 2017 року і були визнані успішними, повідомляє НВ із посиланням на Flight Global.

Безпілотник VA001, який оснащений двигуном внутрішнього згоряння, зміг пролетіти без посадки 121 годину 24 хвилини, тобто більше п'яти діб. Посадка апарату була примусовою: як стверджують розробники, на його борту залишалося пальне ще приблизно на три доби.

Дрон VA001 має розмах крила 10,9 метра і максимальну злітну масу 272,2 кілограма. Апарат здатний розвивати швидкість до 130 кілометрів на годину. Теоретично апарат може знаходитися в повітрі протягом 10 днів.

"Ми змогли в повній мірі продемонструвати життєздатність цих наддалеких систем витривалості літака, прагнемо випробувати нові корисні навантаження і реалізувати можливості, які раніше вважалися неймовірними", - говорить головний виконавчий директор Vanilla, Тім Хелі.

Компанія планує запустити виробництво літака в "найближчі місяці". Vanilla Aircraft розраховує як на комерційних, так і на військових покупців.

Наступна серія демонстраційних польотів буде пов'язана зі збільшенням корисного навантаження безпілотника.

авіація майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні