Вибух міг бути замахом саме на Морміля, а не на Мосійчука (ВІДЕО)

Можливо, підполковник Морміль був не "випадковим перехожим", а "випадковим" був якраз нардеп Мосійчук.

Вибух у Солом'янському районі Києва, ймовірно, міг бути замахом на життя загиблого екс-співробітника МВС Михайла Морміля, а не депутата Ігоря Мосійчука.

Про це каже юристка-кримінологиня Ганна Маляр, - передає Громадське телебачення

Такого висновку вона дійшла, проаналізувавши відео з камери спостереження.

«На відео видно, що в момент вибуху найближче до епіцентру перебуває саме загиблий, який проживав у цьому будинку (Морміль, — ред). А сам Мосійчук, Бала були на певній відстані», — сказала Маляр.

На її думку, якби мішенню був Мосійчук, то вибухівку, імовірніше, заклали б у його машину. Натомість, її заклали в мопед, який стояв доволі далеко від під’їзду, звідки виходив нардеп.

Експертка також заявила, що їй було відомо про те, що Мормілю раніше погрожували.

Крім того, Руслан Болгов, який назвав себе другом Морміля, повідомив у Facebook, що загиблий хвилювався за своє життя. «Він говорив, що переживає за своє життя і що за ним ведеться стеження», — зазначив чоловік.

Як повідомила Громадському радіо помічниця депутата Мосійчука Анна Сеник, Морміль проживав у тому ж будинку, де розташований телеканал «Еспресо».

На відео з камери спостереження помітно, що за кілька секунд до вибуху Морміль ішов у напрямку, імовірно, свого під’їзду. У той же час, політолог Бала, Мосійчук та його охоронець Кушнір — виходять із телеканалу та йдуть у протилежному напрямку. Мопед вибухнув у момент, коли Морміль перебував до нього ближче, ніж чоловіки.

У МВС кажуть, що загиблий підполковник Морміль став випадковою жертвою вибуху в Києві. За даними правоохоронців, він повертався додому, коли стався вибух.

Увечері 25 жовтня в Солом’янському районі Києва біля телеканалу «Еспресо» вибухнув мопед. Тоді ж прес-служба депутата Мосійчука повідомила про замах на нього.

Унаслідок вибуху загинули двоє та травмовані троє людей. Серед загиблих — охоронець депутата Мосійчука Кушнір та екс-співробітник МВС Морміль.

Поранення дістали депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала та місцева мешканка, що проходила повз місце вибуху.

поліція київ вибух

Знак гривні
Знак гривні