Телесором. Програму Інтера про 12-літню породіллю названо найгіршим реаліті-шоу (ФОТО)

24 жовтня британський таблоїд The Sun опублікував статтю про скандальні випуски реаліті-шоу «Стосується кожного» на телеканалі «Інтер» про 12-річну дівчинку-породіллю, назвавши шоу «телесоромом» і найгіршим реаліті-шоу.

Про це пише Детектор.медіа.

«Телесором. Найгірше реаліті-шоу, де українська мама 12 років стикається з ДНК-тестами в прямому ефірі, щоб з’ясувати, чи не є батьком дитини її вітчим або брат».

А в ліді видання пише: «12-річна українська дівчинка стикнулася з болючим студійним випробовуванням після того, як стверджувала, що батьком її дитини є 18-річний сусід».

The Sun повідомляє, що телевізійне шоу викликало обурення після анонсу, що в ефірі 12-річна мама постане перед результатами перевірки на батьківство членів її родини. «Шоу, яке безсоромно виставило дівчинку на широкий загал в ефірі, викликало дві перевірки місцевих медійних регуляторів. Десятки глядачів теж звинуватили шоу в образі та порушенні прав на приватність бідної дівчинки», - йдеться в статті.

The Sun описує сюжет програми й те, що відбувалося в студії «Стосується кожного», та подає реакцію регулятора і громадськості. Видання інформує, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу «Інтер», зокрема щодо порушення права дівчинки на приватність.

«Медійний watchdog “Детектор медіа” теж застеріг, що телевізійне шоу порушує права малолітньої дівчинки», - пише The Sun і цитує уривки зі скарги ГО «Детектор медіа» до Нацради: «По суті, в студії програми обговорювали розбещення малолітньої дитини, та ще й обтяжене ймовірним інцестом. Тобто злочин, за який дають від п’яти до восьми років тюрми».

Також The Sun наводить критичні відгуки глядачів програми, які звинувачують «Інтер» у травмуванні дівчинки заради високих рейтингів. Видання інформує, що цього тижня канал планує випустити третій епізод реаліті, в якому за результатами ДНК-тестів буде названо члена родини, який є батьком дитини.

При цьому британський таблоїд розмив зображення дівчинки та не вказав її прізвища в статті (в одному місці вказано ім’я – Таня), але водночас оприлюднив зображення, імена та прізвища всіх членів її родини.

Нагадаємо, 9 і 13 жовтня на телеканалі «Інтер» вийшли дві серії ток-шоу «Стосується кожного» на тему «Мама-дитина» – про 12-річну шестикласницю з Борислава Львівської області, яка у вересні народила дівчинку. У першій серії 9 жовтня обговорювали гіпотетичного батька – 18-річного сусіда. У другій серії 13 жовтня глядачі дізналися про результати ДНК-аналізу, який спростував попередню гіпотезу. Відтак у програмі йшлося вже про трьох кандидатів на батьківство, усі з яких є родичами дівчинки (вітчим і два брати).

Уповноважена Верховної Ради з прав людини вважає, що телеканал «Інтер» порушив права 12-річної дівчинки-породіллі, яка брала участь у ток-шоу «Стосується кожного», та не виключає судового позову проти каналу. Омбудсмен і ГО «Детектор медіа» поскаржилися на дії телеканалу «Інтер» щодо цих випусків ток-шоу «Стосується кожного» до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

19 жовтня Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» за скаргою Омбудсмена та ГО «Детектор медіа». Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал «Інтер» у випусках «Стосується кожного» про «маму-дитину» припустився порушень закону «Про телебачення і радіомовлення» щодо поширення інформації, яка порушує законні права та інтереси фізичних осіб, а ведучий передачі, Андрій Данилевич, порушив професійну вимогу виявляти обережність при висвітленні питань, пов’язаних із дітьми.

маразм скандал змі

Знак гривні
Знак гривні