Підбитий на Донбасі російський танк ИхТамНет стане експонатом у Чернігові (ФОТО)

На території управління оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних сил України в Чернігові буде розміщений підбитий російський танк Т-72.

Ворожу техніку представлять як результат успішного виконання бойового завдання українськими військовими. Танк служитиме демонстрацією факту російської агресії на території України.

Історія ворожого танку скінчилась майже рік тому. Він був підбитий під час чергової спроби російських окупантів атакувати позиції українських військових біля населеного пункту Березове Мар’їнського району Донецької області.

Тільки нещодавно військові отримали можливість його евакуювати без ризику для життя. Танк майже рік перебував за 200 метрів від зони ведення вогню противником.

Нагадаємо, цього ж дня Генпрокуратура повідомляла, що 13 жовтня на території Мар’їнського району Донецької області, на лінії зіткнення з бойовиками “ДНР”, виявлено танк Т-72 у пошкодженому стані.

“Установлено, що даний зразок бронетанкового озброєння виготовлений на танкобудівному заводі Російської Федерації (м. Нижній Тагіл)”, – зазначали в ГПУ.

Новинарня

донеччина зброя росія агресія чернігівщина

Знак гривні
Знак гривні