Польща планує спростити умови роботи для українських лікарів - бо своїх полякам бракує

Уряд Польщі планує спростити можливості працевлаштування для лікарів з України для того, щоб подолати нестачу медпрацівників у польських лікарнях.

"Ми розглядаємо можливість застосувати німецький підхід до надання іноземним лікарям ліцензій, щоб вони могли практикувати на визначеному робочому місці", - повідомила речниця Міністерства охорони зборов'я Польщі Мілена Заславська, яку цитує Цензор.

Як зазначається, наразі медики з інших країн, окрім ЄС, мають підтвердити диплом в Польщі, закрити різницю в освіті та здати іспити на знання медичної термінології польською мовою, а також на право на роботу в Польщі, йдеться у повідомленні. Саме ці вимоги й планує спростити уряд Польщі.

В самій Польщі лікарі незадоволені рівнем оплати їхньої праці. Після трьохтижневої акції протесту молодих лікарів, 19 жовтня уряд Польщі оголосив значне збільшення витрат на охорону здоров'я.

Під час акції протесту декілька десятків молодих лікарів розпочали голодування в дитячій лікарні в Варшаві. Згодом до них приєднались протестувальники в Щецині та Лодзі. Вони вимагають збільшення бюджету охорони здоров'я до 6,8% ВВП до 2021 року з теперішніх 4,7%.

Зараз в Польщі працює 1137 іноземних лікарів, включаючи 306 з України, 139 з Білорусі та 81 з Німеччини.

польща міграція робота медицина

Знак гривні
Знак гривні