У Дубаї тестують безпілотне летюче таксі

У Дубаї почали тестувати летюче таксі, розроблене німецькою фірмою Volocopter. Об’єднані Арабмські Емірати хочуть стати першими у світі, хто запустить летючі таксі-безпілотники, і планують таким чином очолити рейтинг арабських країн за сферою інновацій.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Летюче таксі має 18 гвинтів та нагадує вертолітну кабіну. Його польоти, які можуть максимально тривати 30 хвилин, керуються дистанційно з пульта. У разі виникнення будь-яких проблем під час польоту, пристрій має запасні акумулятори та навіть два парашути.

У тестовому режимі таксі-безпілотник піднялося у повітря на 200 метрів і пролетіло близько 5 хвилин над узбережжям затоки.

«Ви, використовуючи смартфон, через додаток можете замовити Volocopter. Він приїде самостійно, забере і доставить до місця призначення. Пристрій вже здатний літати на основі GPS-треків. Далі ми будемо реалізовувати повний потенціал і вирішимо проблему з будь-якими ймовірними перешкодами на шляху (таксі у повітрі — ред.)», — сказав генеральний директор проекту Флоріан Рейтер.

У Volocopter є багато європейських та американських конкурентів. Зокрема, це Aerobus, Uber, які вже запустили водне, а тепер хочуть запускати і повітряне таксі.

майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні