В неділю на Майдані зібралася максимальна з часів Євромайдану кількість людей (ФОТО)

Про це мало хто повідомляє, тому що цього разу йшлося не про протест, а про 500-річчя Реформації. Втім, коли кількадесят православних МП проводять ходу Києвом, про це пишуть більше.

На Майдані зібралися, за різними оцінками, від 150 тисяч до півмільйона людей:

Вперше в історії України святкували День Подяки. Це свято у протестантських українських церквах відзначалося з давніх давен, але кожна церква обирала свій день. Відрізнялися навіть його назви: День подяки або Жатва. В цей день Богові дякують за врожай, а в ширшому філософському розумінні за всі плоди життя, які він дає.

Святкування відбулося в рамках року 500-річчя Реформації церкви – протестантизму. Тому на Хрещатик прийшли віруючі не якоїсь одної, а буквально всіх протестантських конфесій, які є в Україні.

Зокрема, до цієї події Києві на Хрещатику 17 вересня 2017 року виступив легендарний мотиваційний оратор і меценат Нік Вуйчич - людина без рук і ніг.

Цей день також став фіналом Всеукраїнського двотижневого Автопробігу, в якому взяли участь понад 1000 людей, які за два тижні проїхали понад 5000 кілометрів. Величезна колона машин з усіх 24 областей країни заїхала на Хрещатик.

За матеріалами RISU та блогу Віктора Уколова

релігія майдан київ змі

Знак гривні
Знак гривні