Всі відкриті дані про державні фінанси об'єднають на одному порталі

Найближчим часом відбудеться інтеграція порталу публічних фінансів e-Data.gov.ua, системи моніторингу державних закупівель ProZorro та Державної казначейської служби України.

Про це повідомила голова Держказначейства Тетяна Слюз під час прес-брифінгу в Міністерстві фінансів, - передає Громадське.

«У нас на сьогоднішній день три унікальні можливості публікації звітності та баз даних, що стосуються використання публічних коштів. Вся звітність, що обробляється Казначейством, публікується на e-Data та ProZorro. І ми хочемо об’єднати ці три портали, щоб наші розпорядники бюджетних коштів двічі не вносили договори — вони будуть автоматично спрямовуватись із сайту ProZorro до Казначейства», — розповіла Слюз.

Інформація про державні фінанси, яка сьогодні розосереджена між кількома ресурсами, буде доступна в одному місці. Весь ланцюжок державних витрат можна буде відстежувати від проведення тендеру до оплати замовника.

Інтегрована система стане частиною більш глобального проекту «Відкритий бюджет», який дозволить залучити громадське суспільство до контролю за використанням бюджетних коштів. За оцінкою держустанови «Відкриті публічні фінанси», технічно він буде готовий до запуску в 2019 році.

На порталі e-Data сьогодні зареєстровано близько 40 тис. розпорядників державниіх коштів, які виконали за 2 роки 90% державних платежів на суму 4,1 млрд гривень. Кожна з цих транзакцій доступна на порталі.

Заступник міністра фінансів Оксана Маркарова повідомила, що наразі готується промисловий запуск e-Data, що означає повне звітування усіма розпорядниками державних коштів.

бюджет фінанси дані реформи

Знак гривні
Знак гривні