Як створюється і розганяється зрада. Розбір польоту російського вертольота над Херсонщиною

У мережі з'явилося відео начебто польоту російського розвідувально-ударного вертольота Ка-52 над селищем у Херсонській області.

Першоджерело екслюзивного відео - невідомий фейсбук-користувач Віктор Вишнівецький (навряд чи справжнє ім'я), який на той момент мав 66 "френдів".

Перше відео:

ЗСУ заявили, що інформація про політ літака не підтверджується.

"За даними оперативно-чергової групи Повітряних Сил, інформація про перетин вертольотом Ка-52 кордону на території Херсонської області не підтверджується", - зазначив начальник прес-центру командування ПС ЗСУ Роман Юрчило.

Дмитро Лиховій розбирає політ:

Дмитро Лиховій, головний редактор "Новинарні", розбирає політ російського літака - а точніше, фейсбучний політ вкиду та коментарів.

"Вброс":

Аналіз:

Що мене в цьому насторожує.

Абсолютно невідомий (мені) ФБ-юзер із 66 друзями (з них лише три спільні), який, як я бачу, розшарює здебільшого боянисту і пафосну фігню, раптом оприлюднює, здавалося б, ексклюзивне і сенсаційне відео.

Над українським селом баражує російський бойовий гелікоптер.

У коментах збирається дивізія коментаторів, які - після кількарічної паузи - дружно бажають розстріляти весь Генштаб, МО, ППО і Банкову разом узяті.

Сам Віктор Вишнівецький зазначає, що вертоліт пролітав над Павлівкою "цього літа". А тупуваті (чи упереджені) ЗМІ приписують події час публікації допису: 5 вересня.

Коментатори-навігатори підтверджують, що місце зйомки - село Павлівка, за 10 км від адмінмежі з Кримом.

Пан Вишнівецький - засекречена особа без власного фото у профілі, і не факт, що це його справжнє прізвище.

Головне запитання він залишає без відповіді: коли саме було зроблено відеозапис? Ну і ким - теж цікаво. Але невідомо. Безіменним "товаришем".

Від цього літа пройшло вже чимало часу, і трохи дивно, що така непересічна подія, як прольоти гелікоптера над населеними районами Херсонщини, залишалася для всіх таємницею аж до цієї пред'яви маловідомого київського ФБ-юзера з Тернополя.

Моя версія - але це лише моє припущення - відео могло бути запросто зроблене ще 2014 року, коли російські вертольоти літали над нашим півднем, як у себе вдома.

Звичайно, це потребує перевірки.

Але сумніви нагромаджуються. І я б не відкидав заперечення ПС ЗСУ.

Ну й ще якось воно так дивно виходить, що цей "прорив кордону" наклався на непозбувний інформаційний шум з приводу "прориву" в Шегинях.

інтернет скандал змі пропаганда

Знак гривні
Знак гривні