Шегинський прорив: реакції Порошенка, Авакова, самого Саакашвілі, соцмереж (ДОБІРКА)

Увечері 10 вересня Міхеіл Саакашвілі прорвався через польський кордон на територію України. У цьому йому допомогли народні депутати, екс-бійці добровольчих батальйонів та прихильники його партії «Рух нових сил». Це стало наслідком багатогодинних спроб Саакашвілі, якого раніше президент Порошенко позбавив громадянства, перетнути кордон у законний спосіб.

Керівники українських правоохоронних органів заявляють: фігуранти подій на польсько-українському кордоні порушили закон, тому їм загрожує кримінальна відповідальність.

Громадське зібрало першу реакцію високопосадовців щодо прориву Саакашвілі. ТЕКСТи взяли вибране й доповнили реакціями соцмереж

Президент: Саакашвілі на кордоні скоїв злочин

"Сподіваюся, Саакашвілі з таким же завзяттям прориватиметься у Грузію".

«Я сподіваюся, що цей пан буде у належний час так само і з таким же завзяттям пробиватися у Грузію, із яким він намагався потрапити в Україну», — заявив Порошенко.

За його словами, інцидент не потребує політичних коментарів, а лежить виключно у правовому полі.

«Це питання національної безпеки держави, і мені байдуже, хто порушує державний кордон: чи бойовики на сході, чи політикани на заході. Має бути абсолютно чітка правова політична відповідальність», — зазначив голова держави.

Також президент заявив, що прикордонники мали право застосувати зброю під час сутичок у пункті «Шегені», через який екс-голова Одеської ОДА потрапив в Україну.

Сам Саакашвілі: "ми не порушували, у мене украли паспорт"

Позбавлений українського громадянства Міхеіл Саакшвілі заявив, що його прихильники, зустрічаючи його на кордоні, не порушували закон.

Про це він сказав під час брифінгу у Львові,

Коментуючи прорив кордону у пункті пропуску «Шегині», він заявив, що «все було зроблено, щоб принизити людей. Щоб довести людей до цього».

Політик також заявив, що на українському кордоні у нього відмовилися брати паспорт, а потім він зник. Саакашвілі стверджує, що документ вкрали з автобусу представники правоохоронних органів.

Аваков: закликає, але не затримує на злочин

"Видит Бог..." - почав допис Аваков :)

Про цей парадокс з боку МВС ми вже писали

Генпрокурор Луценко: це все одно що Янукович

Гройсман: атака проти державності

«Те, що відбулося в неділю в Шегинях, не просто порушення закону. На мій погляд, це початок чергової атаки деяких наших політиків проти української державності. Я не буду говорити нічого про Міхо Саакашвілі, у нього свої цілі і свої мотиви. Я говорю про тих наших політиків-популістів, які діють за принципом чим гірше, тим краще», — написав Володимир Гройсман у Facebook.

Той самий "наш політик-популіст": нова корумпована диктатура і т.д.

Звісно, всі зрозуміли, на кого посилався Гройсман.

Прикордонна служба: був наказ не стріляти

Соцмережі: домінує сарказм

Останній у цій добірці - репортер ВВС-Україна з місця подій:

соцмережі маразм порошенко саакашвілі тимошенко львівщина

Знак гривні
Знак гривні