Тимошенко поїде до Польщі зустрічати та підтримувати Саакашвілі

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко поїде 10 вересня в Польщу, щоб підтримати екс-главу Одеської ОДА та колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

"Я обов'язково підтримаю Міхо Саакашвілі особисто. Я поїду. Він 10 вересня збирається просто мирно прийти і пред'явити лист, де є обґрунтування того, що він має право жити в Україні, навіть якщо його позбавили громадянства. І він має право піти в суд і з'ясувати: його чесно позбавили громадянства чи ні. Я хочу поруч з ним стати. Попри те, що ми політичні конкуренти", - зазначила вона.

За її словами, спроба позбавити Саакашвілі громадянства - це акт політичних репресій, - передає Цензор.

Тимошенко підкреслила, що для підтримки екс-голови Одеської ОДА готова поїхати в Польщу.

"Ви знаєте, що пан Саакашвілі не може перетнути кордон і увійти на територію України. Тому, безумовно, я буду його підтримувати там, де буде він. Він буде на території Польщі", - заявила вона.

26 липня Президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив громадянства України екс-президента Грузії, екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Пізніше нардеп і позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив про те, що Генеральна прокуратура Грузії передала Україні факти, які не були відомі їй під час надання Міхеілу Саакашвілі українського громадянства.

Сам політик у цей час був у США, пізніше він прибув до Польщі з українським паспортом, потім вирушив до Литви. Зараз він перебуває в Данії.

16 серпня М.Саакашвілі анонсував, що повернеться в Україну 10 вересня через пункт пропуску "Краковець" (Львівська область).

Напередодні головна прокуратура Грузії офіційно підтвердила інформацію про те, що грузинська сторона знову звернулася до України з питання затримання та екстрадиції М.Саакашвілі.

Раніше в середу в Державній прикордонній службі України заявляли, що не мають ніяких доручень від правоохоронних органів про заборону в'їзду на територію України М.Саакашвілі.

7 вересня в ГПУ підтвердили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу колишнього президента Грузії.

маразм порошенко саакашвілі польща тимошенко грузія конфлікт

Знак гривні
Знак гривні