Графіті на Грушевського відновить художник Sociopath, якого вважають оригінальним автором

Вуличний художник Sociopath, який є автором трьох графіті часів Майдану на Грушевського, відомих як «Ікони Революції», відновить їх самостійно.

За словами художника, він домовився із міністром культури Євгеном Нищуком, що після вирішення усіх «офіційних і організаційних питань», «Ікони Революції» будуть відновлені.

«Нарешті в мене буде час і простір, якого мені бракувало в ту ніч на Груші, щоб зробити якісні малюнки», — зазначив він.

«І хочу порадувати львів"ян: реставраційні роботи я почну з відновлення львівської Трилогії "Війна", міністр обіцяв сприяти. Чекаю, коли будуть вирішені всі формальності і беруся до роботи. Люди, давайте тримати цю ситуацію на контролі разом. Дякую всім за підтримку, вона для мене дуже важлива зараз. Миру всім!», – додав Sociopath.

Нагадаємо, із фасаду будівлі по вулиці Грушевського стерли графіті з Тарасом Шевченком, Лесею Українкою та Іваном Франком, створені під час Революції Гідності.

Водночас представники націоналістичних рухів після повідомлень про знищення графіті побили вікна магазину. Також знищення графіті засудив міністр культури.

Куратор Гео Лерос анонсував відновлення графіті Майдану на Грушевського. А автор «Ікон революції» виступив проти відновлення графіті іншими художниками.

Прокуратура відкрила провадження за фактом нищення графіті часів Майдану на Грушевського.

Пізніше власник «Емпоріума» повідомив про закриття магазину. Він також заявив, що «став заручником провокаторів», які зафарбували графіті. При цьому на опублікованих журналістами фото видно, як він стоїть поруч і спостерігає за фарбуванням.

Громадське

мистецтво скандал

Знак гривні
Знак гривні