В Україні значно зменшився відсоток дорослих курців за рахунок чоловіків (ВІДЕО)

Загальна поширеність вживання тютюну серед українців за період 2010-2017 років значимо знизилася: з 28,4% до 23,0% (з 49,9% до 40,1% серед чоловіків, без значних змін серед жінок).

Про це свідчать результати другого Глобального опитування дорослих щодо вживання тютюну, проведеного в Україні (GATS), - передає Обоз.


Українцям допомагатимуть кидати курити (ІНФОГРАФІКА)

Частка курців, які робили спроби кинути палити протягом останніх 12 місяців, майже без змін в період з 2010 по 2017 р.

Частка дорослих, які зазнали впливу тютюнового диму на робочому місці, значимо скоротилася: з 31,9% до 14,3%.

Частка дорослих, які повідомили про те, що куріння заборонено у всіх приміщеннях на їх робочому місці, значимо зросла - з 44,9% до 62,0%.

"У період із 2010 по 2017 року Україна ухвалила низку законів, спрямованих на протидію поширенню вживання тютюну, серед яких: підвищення акцизів на тютюнові вироби, повну заборону куріння в кафе, барах, ресторанах, закладах охорони здоров'я та освіти, а також заборона реклами тютюну (крім Інтернету), спонсорства та стимулювання продажу тютюну", - пояснюють дослідники.

Поширеність куріння серед дорослого населення в цей період скоротилася майже на 20%. Середня ціна пачки з 20 сигарет зросла майже на 70%.

"Серед дорослого населення також значно скоротилася частка тих, хто зазнає впливу маркетингу тютюнових виробів, а також вплив вторинного тютюнового диму на робочому місці, вдома і в громадських місцях", - свідчить GATS.

медицина суспільство

Знак гривні
Знак гривні