Південна Корея відпрацювала навчальний удар по Північній і очікує запусків з її боку (ВІДЕО)

У відповідь на успішне випробування Пхеньяном ядерного заряду, Південна Корея провела власні ракетні навчання - для відпрацювання можливого удару по ядерних об'єктах північного сусіда.

За словами кореспондента Бі-бі-сі в Сеулі Робіна Бранта, проведення навчань мало продемонструвати перехід Південної Кореї в стан підвищеної бойової готовності. Бойові заряди були бойовими, але звичайними - у Південної Кореї немає ядерних боєголовок.

Однак південнокорейське командування заявило, що навчання проводилися "з урахуванням місця розташування" полігону, де Пхеньян провів успішне випробування ядерного заряду.

"Навчання демонструють, що армія Південної Кореї рішуче налаштована знищити не тільки джерело провокації, а й керівництво противника і його додаткові сили, якщо вони загрожують безпеці наших людей", - цитує агентство Йонхап представника південнокорейського командування.

Агентство також повідомило, що Сеул і Вашингтон погодилися переглянути поточні домовленості, щоб Південна Корея могла вдвічі збільшити свою ракетну міць.

В неділю Північна Корея підірвала найпотужнішу ядерну бомбу в своїй історії

Її потужність оцінюють у 50 кілотонн.

Влада Японії та Південної Кореї підтвердила, що причиною землетрусу на Корейському півострові став ядерний вибух, найпотужніший за всю історію ядерних випробувань у КНДР.

За даними сейсмологів, зафіксовано землетрус магнітудою 6.3 – в 10 разів потужніший за всі попередні, до яких призводили північнокорейські ядерники.

Цей ядерний вибух став шостим, що його провели північнокорейські військові. Розрахункова потужність ядерної бомби наразі не повідомляється. Як відомо, паралельно КНДР також регулярно проводить випробовування балістичної зброї – міжконтинентальних засобів доставки ядерного заряду.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея близька до запуску балістичних ракет великої дальності.

В кінці серпня КНДР запустила балістичну ракету над північною Японією.

Чи може КНДР спричинити ядерну війну?

Український текст УП та Європравди, додаткові медіаматеріали The Gurdian

корея зброя маразм технології конфлікт кндр

Знак гривні
Знак гривні