Не візовий режим, але: з 1 січня 2018 росіяни в'їжджатимуть лише за біометричними паспортами

Президент України Петро Порошенко увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про встановлення в'їзду росіян на територію України лише за біометричними паспортами.

Про це йдеться в указі президента №256 від 30 серпня, - передає Громадське.

"Забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, вирішивши питання необхідного ресурсного забезпечення фіксації біометричних даних іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду-виїзду", - сказано в документі.

У рішенні РНБО йдеться, що у Кабміна є місяць, щоб забезпечити контроль за в'їздом в Україну з боку СБУ, вжити заходів з удосконалення порядку реєстрації місця проживання на території України іноземців, оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести до нього Росію.

За два місяці уряд має опрацювати питання щодо механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду, а також в'їзд та виїзд іноземців, у тому числі росіян, за біометричними закордонними паспортами.

За три місяці Кабмін має забезпечити створення та функціонування центрів надання адміністративних послуг поблизу прикордонних пунктів, забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства та вирішити питання з ресурсами, а також знайти на це кошти.

президент безпека росія порошенко

Знак гривні
Знак гривні