Росія перекинула на кордон з Україною дивізіон з ракетними комплексами Точка-У (ВІДЕО)

Волонтери знайшли відомості про перекидання до українсько-російського кордону кількох сотень військовослужбовців РФ і близько 50 одиниць техніки, серед яких ракетні комплекси "Точка-У".

Про це інформує Цензор із посиланням на InformNapalm.

22-го серпня 2017 на відеохостинг було завантажено відео з російським військовим ешелоном під назвою: "Волгоград. Поїзд із військовою технікою".

Після детального аналізу цього відео волонтерами міжнародного співтовариства InformNapalm було встановлено, що ешелон, який складається з 40 платформ і вагонів, перевозив на собі 47 одиниць військової техніки і приблизно 170-200 осіб особового складу.

Ешелон був знятий на околицях Волгограда і рухався в західному напрямку, до кордону з Україною. Підрахунок техніки та її ідентифікація вказують на перекидання російським командуванням повноцінного двобатарейного дивізіону оперативно-тактичного ракетного комплексу "Точка-У" з додатковим боєкомплектом, засобами зв'язку та забезпечення (польові кухні та автономні електростанції). З великою часткою ймовірності на відео зафіксовано дивізіон 464-ї ракетної бригади ЗС РФ (Капустін Яр, Знам'янськ) або 60-го центру бойового застосування (Капустін Яр, Знам'янськ). В ешелоні була ідентифікована така техніка:

Пускові установки 9П129 - 4 одиниці:

Транспортно-заряджальна машина 9Т218 - 4 одиниці:

Транспортна машина 9Т238 - 4 одиниці:

Технічна машина 9В819-1 - 4 одиниці:

Мобільні радіостанції Р-142БМ:

InformNapalm зазначає, що відсутність інформації щодо навчальних стрільб із застосуванням ОТРК "Точка-У" на навчаннях "Захід-2017", як і перекидання повного дивізіону з додатковими ракетами в напрямку кордону з Україною від місця постійної дислокації та основного ракетного полігону Капустін Яр, є дуже тривожним сигналом для України.

армія путін росія агресія війна білорусь

Знак гривні
Знак гривні