Пішохідна зона на Подолі не спричинила заторів на 1 вересня (ФОТО)

Прогнозований прихильниками "авто понад усе" апокаліпсис - не відбувся.

Першого вересня на вулиці Покровській біля Ліцею №100 не виникло заторів, хоча місцеві жителі прогнозували їх, коли було відкрито пішохідну зону на Контрактовій площі. Про це повідомили у Центрі організації та безпеки дорожнього руху міста Києва, - передає Хмарочос.

З початком навчального року деякі кияни остерігались заторів, які могли б виникнути у зв’язку зі зміною дорожнього руху на Подолі. Через це навіть запустили петицію про поновлення руху автотранспорту на Подолі в робочі дні.

Однак, в перший день навчання, завдяки встановленим співробітниками Центру організації дорожнього руху КП «Київдорсервіс» роздільникам транспортних потоків, на вулиці Покровській вдалося впорядкувати паркування і уникнути скупчення автотранспорту, як було зазвичай у минулі роки.

Так розпочалася друга фаза тестування реорганізації дорожнього руху на Подолі з організацією пішохідної зони – на частині вулиці Сагайдачного та на Контрактовій площі. Нагадаємо, частину вулиці Ярославів Вал можуть також зробити пішохідною вже у вересні.

Нагадаємо, у червні у Сквері №3 на Контрактовій знесли МАФи з вуличною їжею й встановили стенд із зображенням проекту «Київська вітальня», який КМДА планує реалізувати на цьому місці. Тут відбудеться реконструкція скверу й Контрактової площі, після чого вона стане пішохідною.

екологія реформи суспільство транспорт київ

Знак гривні
Знак гривні