Дівчина-підліток зізналася, що під шантажем виманила з України хлопця, якого викрало ФСБ

Як відомо, Павло Гриб, син українського офіцера, поїхав з України в білоруський Гомель, щоб на начебто "нейтральній території" зустрітись із дівчиною з Росії, з якою він познайомився у вКонтакте - й у Гомелі його викрало російське ФСБ. Павла Гриба вивезли, скоріш за все, в російський Краснодар, - де він перебуває в СІЗО ФСБ.

Федеральна служба безпеки Росії шантажувала 17-річну жительку Сочі, примушуючи її через соцмережі викликати на зустріч до Білорусі 19-річного українця Павла Гриба, який після цього зник у Гомелі.

Таку інформацію росіянка озвучила журналістам ТСН, котрі розшукали її в соціальних мережах.

“Усе було підлаштовано. Мене туди шантажем направили, у Білорусь. Ми порушували такі теми, як націоналізм чи щось подібне. Ну, взагалі й проти мене справу порушено. Можна сказати, що через розмови з ним тоді і… Я ось про це не можу розповідати, тому що підписала документ про нерозголошення”, – пояснила дівчина.


Інтерв'ю з росіянкою, на зустріч із якою їхав Павло Гриб (білоруською мовою)

Як повідомляли ТЕКСТи, 24 серпня на території Республіки Білорусь зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в інтернеті.

Про зникнення сина заявив офіцер Державної прикордонної служби України у відставці, член громадської ради ДПСУ, військовий капелан Ігор Гриб. Він їздив у Білорусь на пошуки і переконаний, що сина викрала Федеральна служба безпеки Росії.

риб, який зник у білоруському Гомелі, може перебувати в управлінні ФСБ Росії у Краснодарі.

Про це повідомляє білоруське видання «Єврорадіо» з посиланням на свої джерела.

«За неофіційною інформацією «Єврорадіо», Павло Гриб дійсно знаходиться в Краснодарі, в місцевому ФСБ. Але офіційно нам цього не підтвердили. Хоча і не спростували», — повідомили журналісти.

Зазначається, що в ФСБ по Краснодарському краю «порадили телефонувати за коментарями до Москви».

Водночас, російський адвокат Марк Фейгін також не виключив, що українець може перебувати у Краснодарі.

За версією ФСБ, Павло Гриб "сам приїхав здаватися в Росію".

За матеріалами Єврорадіо, ТСН, Новинарні та Громадського

росія гриб фсб репресії білорусь

Знак гривні
Знак гривні