Перекриття Ярвалу перенесли

Про скасування запланованого перекриття частини вулиці Ярославів Вал, повідомили «Агенти змін» у Facebook.

Міська адміністрація вирішила перенести її дату. Попередньо відомо, що відрізок вулиці перекриють у вересні.

Натомість, команда дизайнерів «Агенти змін» проінформувала, що скористається цією ситуацією, щоб детальніше обговорити проект перекриття з місцевими жителями, постійними користувачами вулиці та просто небайдужими киянами.

Ділянка вулиці Ярославів Вал у 40 метрів між Стрілецькою і Івана Франка може стати пішохідною в кінці вересня.

Частину вулиці планували перекрити ще до Дня Незалежності, а відрізок від вулиці Франка до Володимирської – зробити двостороннім для проїзду транспорту. В КМДА пояснили, що проект пішохідного Ярославового Валу, розроблений спільно міською владою і «Агентами Змiн», потребує доопрацювання.

Перекриття частини вулиці Ярославів Вал – це тимчасовий експеримент, який повинен підтвердити або спростувати гіпотезу, що ліквідація транзиту транспорту покращить умови для пішоходів, зробить вулицю більш привабливою для киян і туристів, пожвавить локальний бізнес, а також зменшить пробки в центрі.

«Перехрестя Ярославового Валу і Володимирської є одним з регулярних генераторів пробок в центрі. Через неузгодженість пропускної здатності вулиці Ярославів Вал і вулиці Прорізної тут у вечірній час пік сильно падає швидкісний режим. Водії постійно порушують правила, виїжджаючи на перехрестя з Володимирської, і зупиняються на ньому, що блокує рух на вулицях Володимирській, Богдана Хмельницького, Хрещатику. Ліквідація надлишкової пропускної здатності Ярвалу може розірвати це коло», – заявив автор проекту Віктор Петрук.

А в КМДА пояснили: «Запропоновані «Агентами Змiн» варіанти перекриття не були достатньо гарними, щоб їх можна було втілити зараз. Необхідно створити концептуальне місце, а не просто закрити вулицю для проїзду авто».

За матеріалами Хмарочоса

місто київ реформи

Знак гривні
Знак гривні