Чиновники Мін'юсту отримують мільйони кожен, найбагатші - примусові виконавці (ІНФОГРАФІКА)

За шість місяців 2017 року лише вісім "топових" чиновників Міністерства юстиції України офіційно отримали зарплатні та винагород на більш ніж 23 мільйони гривень.

це лише ті, хто отримав понад мільйон, і лише за один місяць

Про це йдеться у відповіді Мін'юсту на запит «Слова і Діла» щодо високої зарплати одного із співробітників відомства.

«Стосовно повідомлення про суттєві зміни в майновому стані зазначаємо, що інформація, подана заступником директора департаменту - начальником відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін'юста Іриною Ярушевською, відповідає дійсності», – зазначили в Міністерстві.

Як стало відомо, Ярушевська за червень отримала зарплату разом з винагородою в розмірі 1,815 млн грн. Окрім неї, ще семеро співробітників отримали грошові виплати, що перевищували 1 млн грн.

Зазначимо, що виконавча служба завжди була дуже корупційно вразливою, тому високі зарплати тут виправдані і вони є запобіжником від бажання "заробити на життя" використовуючи службове становище. Безумовно, інший запобіжник це страх посадки. Із початком роботи НАБУ він у чиновників принаймні з'явився.

Найбільше з цього списку отримав головний держвиконавець відділу примусового виконання рішень департаменту держвиконавчої служби Мін'юсту Іван Нещадим - 8 млн 862 тис. 19 грн за два місяці.

бюджет інфографіка маразм

Знак гривні
Знак гривні