У Києва низький рейтинг життя Economist, бо той не розрізняє Донбас і Київ

Після рейтингу Economist, який відніс Київ до десятки "найгірших" міст за рівнем життя, навіть мер міста мусив це прокоментувати.

Також у нижній частині списку опинилися лівійський Тріполі, камерунський Дуала, нігерійський Лагос і пакистанський Карачі. Найгіршим містом для життя в 2017 році The Economist назвали сирійський Дамаск.

“Рейтинг комфортності міст The Economist складається в п'яти категоріях - стабільність, охорона здоров'я, культура і екологія, освіта та інфраструктура. У кожній категорії експерти виставляють кілька оцінок, з яких визначається середнє в категорії, а потім - сумарний рейтинг міста. Важливість кожної категорії для життя людини - різна, що враховують аналітики журналу. Так стабільність в місті, на думку експертів, займає 25% сумарного рейтингу. Вони переносять ситуацію на сході нашої країни на столицю, тому, незважаючи на спокій і безпеку на вулицях нашого міста, тут ми маємо низьку оцінку - 35 балів”, - відзначив Віталій Кличко.

Рейтинг - проекція оцінки експертами того, що відбувається в іншій частині країни.

“Адже війна на Донбасі - не в Києві. А вона названа однією з причин. Проблеми в економіці? Київ якраз єдине місто в країні, яке показує позитивну динаміку розвитку", - вважає Кличко.

По категорії освіти у Києва 75 балів зі 100, але на думку британських експертів ця категорія важлива лише на 10%.

Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф також заявила, що їй "важко погодитися" з низькою оцінкою Києва в рейтингу комфортних для життя міст.

рейтинг київ

Знак гривні
Знак гривні