Трамп прямо засудив расизм і білих націоналістів

Після критики його попереднього коментаря, президент США Дональд Трамп, коментуючи нещодавні заворушення у Шарлоттсвіллі, Вірджинія, заявив, що виступає проти насильства та расизму.


"Ультраправий тероризм" у США: неонацист, який в'їхав у натовп, постане перед судом (ФОТО, ВІДЕО)

праві, в тому числі ККК, на мітингу в Шарлоттсвіллі

«Расизм — це зло, а ті, хто вчиняє насильство від його імені, є злочинцями і головорізами», — заявив президент США, якого цитує Громадське.

За його словами, Ку-Клукс-Клан, неонацисти і білі націоналісти віднеслись «огидно» до всього, що підтримували американці.

«Ми засуджуємо це кричущий прояв ненависті, фанатизму і насильства», — додав він.

Трамп також вшанував пам'ять загиблої у Шарлоттсвіллі 32-річної жінки і двох правоохоронців, які загинули під час падіння гелікоптера.

Раніше коментар Трампа щодо подій у Вірджинії викликав критику у Конгресі США. Повідомлялось, що Трамп засудив насилля «з багатьох сторін», не виділивши окремо ‎ультраправих.‎

Нагадаємо, у місті Шарлотсвілль, штат Вірджинія, 11 та 12 серпня відбулися протести так званих «білих націоналістів» та контр-протести, на які вийшли місцеві мешканці.

Під час однієї з демонстрацій у суботу авто в'їхало у ходу протестувальників, які виступали проти маршу націоналістів, одна людина загинула. Поліція затримала нападника.

Ще пізніше розбився вертоліт, який виконував патрулювання під час протестів у Шарлотсвіллі. Згодом у місті через протести та сутички оголосили надзвичайний стан.

У цій статті BBC (англ.) добре розглянуто першу реацію Трампа та наступну.

протести сша тероризм суспільство трамп

Знак гривні
Знак гривні