У США на протесті проти расизму скинули пам'ятник Конфедерації (ФОТО, ВІДЕО)

В американському місті Дарем, штат Північна Кароліна, учасники акції протесту перекинули пам'ятник військам Конфедерації.

Як повідомляє телеканал WNCN, учасники акції виступали проти расизму. Вони скандували: «Ні Ку-клукс-клану!». Після цього кілька чоловік повалили на землю пам'ятник за допомогою каната, а потім учасники акції почали бити ногами статую.

«Такі пам'ятники стоять по всій країні, їх потрібно прибрати», — додав організатор акції Лон Трен, якого цитує Громадське.

Пам'ятник солдату часів Громадянської війни в США, встановлений в 1924 році, знаходився перед будівлею місцевого муніципалітету. На ньому було написано «Конфедеративні штати Америки».

Акція протесту в Даремі пройшла після зіткнень у Шарлотсвіллі, де внаслідок зіткнень постраждали близько 40 осіб.


Нагадаємо, у місті Шарлотсвілль, штат Вірджинія, 11 та 12 серпня відбулися протести так званих «білих націоналістів» та контр-протести, на які вийшли місцеві мешканці.

Під час однієї з демонстрацій у суботу авто в'їхало у ходу протестувальників, які виступали проти маршу націоналістів, одна людина загинула. Поліція затримала нападника.


"Ультраправий тероризм" у США: неонацист, який в'їхав у натовп, постане перед судом (ФОТО, ВІДЕО)

Ще пізніше розбився вертоліт, який виконував патрулювання під час протестів у Шарлотсвіллі. Згодом у місті через протести та сутички оголосили надзвичайний стан.

сша історія протест суспільство

Знак гривні
Знак гривні