ГПУ шукає людей, яких викрали під час Майдану (ВІДЕО)

Департамент спеціальних розслідувань (ДСР) Генеральної прокуратури України (ГПУ) просить допомоги з боку потерпілих від викрадення у ході подій Революції гідності в кінці 2013 - на початку 2014 року.

ГПУ переконана, що Вербицький та Луценко були далеко не єдині

Про це заявляє Адвокатська дорадча група на Facebook, - передає Цензор

"Слідство у справі Вербицького та [Ігоря] Луценка переконане, що викрадення та погрози з боку організованих груп тітушок наприкінці січня 2014-го були системним явищем і не обмежуються цим випадком. Зокрема, з огляду лише на свідчення підозрюваних може йтися щонайменше про 5-10 таких епізодів. Однак щоб їх розслідувати потрібні свідчення потерпілих. І прокурор Олексій Донський закликав потерілих звернутись до Департаменту спеціальних розслідувань, щоб допомогти слідству в суді по обранню запобіжного заходу новому підозрюваному - Олександу Волкову", - сказано в повідомленні.

"Це саме те, про що ми говорили ще в січні-лютому 2014-го. Те, що було очевидно всім тоді. Саме те, що посили слідство МВС перевірити в клопотаннях протягом наступних років. Проте слідство МВС обмежилося декількома виконавцями лише по одному епізоду, які втекли за кордон і відзвітували про розкриття злочину. Зааз цю справу розслідує ДСР. І за декілька місяців зроблено більше, ніж за три роки до того. Здобуто багато інформації, докази, встановлено і затримано ще одного підозрюваного", - підкреслили в Адвокатській групі.

"Ми розуміємо, що потерпілі зневірені і важко у щось повірити через три роки. Але ми, адвокати також просимо це зробити. І звернутись до Департаменту спеціальних розслідувань (Борисоглібська 18) - і тих, кого викрадали і можливих очевидців таких злочинів. Або до Адвокатської дорадчої групи (0672091076, в повідомлення на цю сторінку, aap.adg.info@gmail.com). Це допоможе не лише вам, але і зібрати докази і встановити всіх винних у смерті Юрія Вербицького. Довести системність роботи тітушок і правоохоронців", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в січні 2014-го в період Євромайдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені невідомими з території Олександрівської лікарні й вивезені за місто. Після тортур їх покинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер, Луценко вижив і за довгий час вийшов з лісу.

майдан прокуратура кримінал

Знак гривні
Знак гривні